Plezalni vodniček
  Na prvo stran...
  Uvod
  Kazalo
  V spomin
  BojanPograjc
  Požgaj Zvonko
   
 
 
 
  Komisija za alpinizem
  Komisija za športno plezanje
   
   
Uvodna beseda <<Nazaj

Ob desetletnici našega poplezavanja po hribih se je porodila zamisel, da bi bilo dobro ob jubileju zbrati in objaviti vse nove smeri, ki smo jih preplezali na odseku. čas pa je tekel prehitro in naenkrat je bila pred vrati že petnajsta obletnica.
Skrajni čas je, da je vodniček končno v okrnjeni obliki zagleda luč sveta, kot pa da dočakamo dvajseto obletnico obstoja na odseku.

Za razliko od drugih vodničkov sem se odločil, da ga poizkusim izdati v elektronski obliki, ker se mi zdi, da je to medij, ki postaja vse bolj in bolj prisoten v vsakem domu.

Ker sem delal vodniček izključno zaradi svojega zadovoljstva in brez vsakih finančnih pomoči, se mi je zdelo, da je lažje narediti vodniček v elektronski obliki, kot pa se mučiti z tiskanjem in s tem povezanimi stroški. Razlog za tako varianto pa je tudi, da mi je bilo pred vsako turo vedno odvratno hoditi v fotokopirnico kopirati skice smeri. Dogajalo se je tudi, da smo v steno vzeli kar celo knjigo (Slovenske stene) in na koncu preklinjali težek nahrbtnik, čeprav pa je ob neki drugi priložnosti knjiga prišla prav za pod rit na nepričakovanem bivaku.

Stvar je sedaj taka, da je vodniček tukaj in na vas je, da ga uporabljate in ga popljuvate, če je nepraktičen ali pa pohvalite in upate, da bo v bodoče to normalna oblika vodničkov.

Tukaj je sedaj prostor za zahvale in graje, kot je to predvideno skoraj v vsaki tiskani ediciji:
Pri zbiranju podatkov za vodniček me je presenetil slab odziv in lenoba veliko ljudi za katere vem, da bi se lahko bolje potrudili in bi mi lahko poslali še marsikateri opis, saj konec koncev, če so preplezali kakšno novo smer in za njo ne ve nihče je isto kot da jo ne bi, ker slej kot prej jo bo nekdo drugi in jo bo objavil kot svojo. To je tudi razlog za okrnjeno izdajo vodnička saj, če bi čakal na njih, tega sedaj še vedno ne bi brali.
Obstajajo pa ljudje, ki so bili vedno pripravljeni pomagati in tem se iskreno zahvaljujem.

Zavedam se da je v vodničku veliko napak in veliko tehničnih pomanjkljivosti, saj sem večino vodnička napisal in oblikoval sam kot popoln laik, vendar pa je v bodoče tisti, ki ima voljo in znanje vabljen k sodelovanju. Vse pripombe, graje, pohvale in nasvete lahko pošljete na naslov stefanel@t-2.net

Dejavnosti, ki jih opisujem v vodničku, so lahko nevarne. Ne poizkušajte jih nepripravljeni, neizurjeni in slabo opremljeni. Potrebna znanja vam bojo posredovali usposobljeni inštruktorji v raznih alpinističnih odsekih (informacije za AO Železničar lahko dobite na naslovu info@aozeleznicar.org ali pa na Robi Hočevar)

Sedaj, ko je vodniček pred vami, pojdite in preplezajte kakšno smer, nekatere smeri so vredne ponavljanja in upam, da boste v njih uživali ravno tako kot mi.

Za konec pa še:
LEARN, AS YOU WILL LIVE FOREVER,
LIVE, AS YOU WILL DIE TOMOROW.

Štefan Mlinarič                                                                            1.izdaja 1.8.2004


print page

 

Vodniček se lahko razmnožuje v neomejenih količinah    1. izdaja 1.8.2004